• Mans Profils
lv

Jaunie ventspilnieki – uzņēmēji.

Jaunie ventspilnieki – uzņēmēji.

Jauno ventspilnieku ģimenes Sapņu dārzs

Beāte un Romass Pauliki jau divus gadus sevi uzskata par ventspilniekiem. Šajā laikā jaunā ģimene mūsu pilsētā īstenojusi divus projektus – Helios Baloni un Sapņu dārzs. Jaunā ventspilnieku daudzbērnu ģimene aktīvi iesaistījusies uzņēmējdarbībā, atverot pilsētā svētku telpu Sapņu dārzs. Decembrī šeit jau ir notikušas pirmās bērnu dzimšanas dienas un Ziemassvētku pasākumi bērniem.


Biznesa ideja dzima pirms diviem gadiem, kad Romasa un Beātes Pauliku ģimenē piedzima dvīņi un ģimene pārcēlās dzīvot no Rīgas uz Ventspili, jo Romass Pauliks sāka strādāt Ventspils Augstskolā. «Kad pienāca laiks svinēt bērnu dzimšanas dienas un vārdadienas, sapratām, ka Ventspilī šajā jomā ir brīva niša,» stāsta Beāte. Par pirmo Ventspilī īstenoto jaunās ģimenes biznesa ideju kļuva Helios Baloni – telpu un pasākumu dekorēšana, izmantojot hēlija balonus. Šo pakalpojumu ģimene piedāvā joprojām. Tomēr nākamo divu gadu laikā laulātajam pārim radās jauna biznesa ideja, kuru viņiem izdevās īstenot pirms Ziemassvētkiem.


Par Pauliku ģimenes otru projektu kļuva svētku telpu Sapņu dārzs Kuldīgas ielā 30 atklāšana. Gatavošanās projekta īstenošanai aizsākās pavasarī. Visvairāk laika šajā darbā aizņēma Sapņu dārzam piemērotu telpu atrašana. Meklējumi vainagojās ar pozitīvu rezultātu – iznomātās telpas Kuldīgas ielā ir ērtas apmeklētājiem, jo atrodas pašā pulsētas centrā. Jaunajās telpās jau aizvadīti pirmie pasākumi –svinētas bērnu dzimšanas dienas un Ziemassvētki. Pirmās atsauksmes iedvesmo jauno ģimeni sava svētku biznesa attīstībai mūsu pilsētā.


Šogad Pauliku ģimenē piedzima trešais bērniņš – meita Eveleta, kurai drīz būs gadiņš. Šis notikums neapturēja projektu, bet tieši otrādi – piešķīra tam jaunu impulsu. Plānojot savu Sapņu dārzu, dzīvesbiedri iepazina līdzīgu iestāžu darbības pieredzi Rīgā un ārzemēs, lai izmantotu visu labāko un ņemtu vērā trūkumus. Viņu Sapņu dārzā ir viss nepieciešamais tam, lai īpaši notikumi mazo ventspilnieku dzīvē kļūtu neaizmirstami. Visas rotaļlietas ir atvestas vai nu no Vācijas, vai arī tās darinājuši vietējie meistari no visas Latvijas pēc īpaša pasūtījuma, sākot no Kuldīgas un beidzot ar Daugavpili, stāsta Beāte. Izvēloties bērnu mēbeles un rotaļlietas, īpaša vērība tika pievērsta materiālam, no kāda šīs lietas tiek izgatavotas. Šeit ir princeses krēsls gaviļniecei, apaļš balts ekrāns, kuru izdaiļo ar baloniem un ziediem, pieskaņojoties pasākuma tēmai, fotografēšanās zona. Kad svinību laikā pienāk brīdis rotaļām, zēni labprāt sēžas pie darbagalda, savukārt meitenes rosās rotaļu virtuvē vai veikalā.


Teju visām līdzīgām iestādēm Rīgā un ārzemēs ir viens trūkums – tajās nav paredzēta vieta zīdainīšiem. Ventspilī ir padomāts arī par to – Sapņu dārzā ir pieejams īpašs krēsls gultiņa mazulīšiem, pārtinamais galds un vieta zīdainīša pabarošanai. Sapņu dārzā ir ko darīt ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem. Beāte pastāstīja, ka parasti zēni un viņu tēti stājas rindā pēc Play Station un virtuālās realitātes spēlēm. Savukārt citā zālē var noskatīties filmas un populāras multiplikācijas filmas. Lielu popularitāti iemantojis galds, pie kura var zīmēt uz stikla ar smiltīm. Var ne tikai noskatīties animācijas filmas, bet arī pārtapt par iemīļotiem varoņiem, jo Sapņu dārzā ir pieejami arī populārāko personāžu kostīmi. Un vēl šeit var slidināties no slīdkalniņa, pašūpoties un pūst krāsainus burbuļus.


Sapņu dārzs ir papildinājis svētku pasākumu organizēšanas pakalpojumu klāstu mūsu pilsētā. Konkurence nebiedē Pauliku pāri, bet tieši otrādi – liek virzīties uz priekšu, piedāvājot jaunas un unikālas iespējas, kuru dēļ ir vērts ielūkoties Sapņu dārzā. Beāte un Romass Pauliki jau divus gadus sevi uzskata par ventspilniekiem. Šajā laikā jaunā ģimene mūsu pilsētā īstenojusi divus projektus – Helios Baloni un Sapņu dārzs.

Jeļena Naruševiča
Raksts laikrakstā “Ventas Balss” 27.12.2019, Nr. 245


Atbalsts





    Reģistrēties